Büyükşehirden hatıra ormanı
Bursa’da geçtiğimiz aylarda etkili olan yangınlarında yaklaşık 10 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan yok olurken; Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Yeniden Yeşil Bursa’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Çevreci ve doğayı koruyan anlayışla projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Karacabey ilçesi Uluabat Gölü havzasındaki Subaşı Köyü’nde belediye ve iştiraklerinde görev yapan çalışanları adına hatıra ormanı oluşturarak ladin, köknar ve fıstık çamı türlerinden 15 bin 28 fidanı toprakla buluşturdu.
Köyü'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü Fidan Dikim Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerin yöneticileri ve çalışanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
“DİKTİĞİMİZ HER FİDANIN ANLAMI VE ÖNEMİ DE BÜYÜK”
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dikilen her bir fidanın kurumda emek veren çalışanların doğaya bıraktığı bir iz olduğunu söyledi. Yaz aylarında etkili olan orman yangınlarının yürekleri dağladığını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, yaban hayatının etkilendiğini ve doğanın dengesinin de bozulduğunu dile getirdi. Son yıllarda etkili olan kuraklığa da dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa, artık şehri değil. Suyu tasarruflu kullanmalı, iklim değişliğinin getirdiği risklere karşı hazırlıklı olmalıyız. Doğayı korumak ve kollamak hepimizin sorumluluğudur. Bursa, son 52 yılın en kurak dönemini yaşadı. Geçtiğimiz yıl yüzde 30 civarında dolu olan barajlarımız, bugün sıfır seviyesini gördü. Her diktiğimiz fidan ve ağaç, kuraklığa karşı bir direnç oluşturacak. Diktiğimiz her fidanın anlamı ve önemi de büyüktür” dedi.
“İLK GÜNDEN BERİ HAYALİMİZ ‘YENİDEN YEŞİL BURSA’”
Gelecek nesillere temiz hava ve temiz bir dünya bırakacak bir adım atmış olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, ormanların doğanın dengesini sağladığını, su döngüsünü güçlendirdiği, sel riskini azalttığını, sıcaklığı düşürdüğünü ve karbon emilimini sağladığını vurguladı. Daha çok fidan dikmeyi ve suyu tasarruflu kullanmayı hayatın bir parçası haline getirmek zorunda olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri hayalimiz ‘Yeniden Yeşil Bursa’ydı. Tüm Bursalılarla birlikte Bursa’yı yeniden yeşil kimliğine kavuşturacağız. Doğasına sahip çıkan, suyunu koruyan, toprağına değer veren kent anlayışını hep beraber inşa edeceğiz. Oluşturduğumuz hatıra ormanı, kurum kültürümüzün ortak emeğimizin ve Bursamıza duyduğumuz sevginin yaşayan bir göstergesi olacaktır. Diktiğimiz fidanlar, yarın yangına karşı bir set olacaktır. Kuraklığa karşı bir direnç olacaktır. Çocuklarımız için de serin bir gölgeye dönüşecektir. Anlamlı çalışmada emeği geçen İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, doğa duyarlılığı ve toplumsal sorumluluk içeren bir projeyi hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederek, Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
Karacabeyliler Dernek Başkanı Erkan Bilör, hatıra ormanı oluşturarak Karacabey ilçesine değer katan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.