Karacabeyli Hatice Başar yaptığı hareketle gönülleri fethetti

   Henüz 18 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan minik Kıvanç’ın hastalığı ile dünyaları başlarına yıkılan baba Mehmet Sönmez (fabrikada işçi) ile anne Gaye Sönmez (ev hanımı), evlatlarının bir an önce sağlığına kavuşması için Karacabeyliler ile tüm hayırseverlerin desteklerini bekliyor. Sağlıklı 4 yaşlarında bir de kızları olan Gaye ve Mehmet Sönmez çifti, şuan 3 aylık olan evlatları Kıvanç’ın SMA tedavisinin yurt dışında yapılması ve maliyetin yüksek olması sebebiyle zor duruma düştü. İkinci evlatları minik Kıvanç’ın 1 milyon 819 bin 500 dolar (yaklaşık 60 milyon TL) olan tedavisinin kendi imkânları ile karşılayamayacak kadar yüksek olması sebebiyle Balıkesir Valiliği’ne başvurarak yardım kampanyası başlatan acılı anne baba, çocuklarını kaybetmek istemiyor ve bu nedenle yardımseverlerden destek bekliyor. Gaye ve Mehmet Sönmez çifti, yaşadıkları zorlu süreçte, Valilik izniyle başlatılan kampanyada herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

   Kampanyanın başlamasıyla birlikte Bandırma ve Karacabey başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde Kıvanç için adeta seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda Karacabey'de Salı günleri kermes, köy mevlitleri, konser ve diğer etkinliklerde stant kurularak ve kumbara dağıtımı yapılarak Kıvanç bebeğin tedavisi için para toplanıyor.

   Ancak bir vatandaş var ki, Kıvanç bebeğin iyileşmesi için tek başına mücadele ederek kampanyaya takdire şayan fayda sağlıyor. SMA hastası Minik Kıvanç’ın durumuna üzülen ve örnek bir mücadele başlatan Karacabeyli Hatice Başar isimli vatandaş, kısa süre içinde ilçede çalmadık kapı bırakmadı. Kendisi de bir anne olan ve Karacabey’de atık toplayıcılığıyla uğraşan Hatice Başar, mahalle mahalle gezerek yardım kampanyasında farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Hatice Başar, esnafları da ziyaret ederek kumbara teklif ediyor, yanı sıra broşür ve afiş dağıtarak Kıvanç bebek için destek çağrısında bulunuyor.

   Duyarlı davranışı sebebiyle Karacabeyli Hatice Başar’a teşekkür eden ve duygularını paylaşan anne Gaye Sönmez ve baba Mehmet Sönmez, “Oğlumuz küçücük bedeniyle çok büyük savaşlar veriyor. Kıvanç’ın hastane odasındaki çığlıklarını duymak bir anne baba için çok zor. Oğlumuz iki yaşına gelene kadar ilaçlarını alamazsa hayatını kaybedecek. Bunu bilmek inanın çok acı. Açıkçası Hatice ablamız gibi duyarlı ve yardımsever halkımızı görünce umudumuz artıyor. Çok insanın azar azar da maddi desteğine ihtiyacımız var. Lütfen oğlumuzun elinden tutun. O da sizlerin çocukları gibi yürüyerek, koşarak büyümek istiyor. İnanıyoruz ki tüm Karacabeyliler, Mustafakemalpaşalılar, Bursalılar ve hayırseverler sesimize kulak verecek, evladımıza sahip çıkacak. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Bir anne ve baba olarak çaresizlik içerisindeyiz.” diyerek kampanyadan haberdar olan herkesten yardım beklediklerini sözlerine ekledi.