Karabatı’nın yorumu tepki çekti

   Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey’de kadınlara hizmet eden kadınlar plajını kapatmasına gelen eleştirilere yönelik tepki çeken sözler sarf etti.

"Lezbiyenlerin mesken tuttuğu bir plaj!"

   Kadınların rahat bir şekilde denize girdiği plajı erkeklere de açması nedeniyle tepki toplayan Karabatı, üstüne plaja giden kadınlara çirkin ithamlarda bulundu. Plajı erkeklere açma gerekçesini "Lezbiyenlerin burayı mesken tuttuğu bir plaj" diye açıklayan Karabatı,"6 yaşındaki çocuğu plaja almayan zihniyeti geride bıraktık çok şükür" yorumunda bulundu.

AK Parti'den sert tepki: Terbiyesizce bir yakıştırma!

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan sosyal medya hesabından İYİ Partili Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı'ya tepki gösterdi.

   "Terbiyesizce bir yakıştırma" ile kadınlar plajının kapatıldığını belirten Gürkan, sosyal medya hesabından Karabatı'yı kınayan bir açıklama yayınladı.

   Gürkan, şu ifadelerde bulundu; “"YAZIK..! İnançları veya hassasiyetleri doğrultusunda "kadınlar plajını" tercih eden vatandaşlarımıza terbiyesizce bir yakıştırma bahanesiyle, kadınlar plajını kapatan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı'yı kınıyorum."

Özkan, “Kelimelerin  kifayetsiz kaldığı bir durum”

   Karacabey Belediyesi eski Başkanı Ali Özkan’da sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.

    Özkan, 8 seneden beri plajın sorunsuz bir şekilde hizmet verdiğini söyleyerek “ 22 km sahil bandımız cennet koylarımız var. Yıllarca Karacabey’in adını en iyi şekilde tanıtmak için çabalamış biri olarak ilçemizin adının bu şekilde lezbiyenlik ile anılması, karalanması çok üzdü. Balıkçı Köyü olan Kurşunlu’nun içinde bulunan plaj inançları gereği kapanan kadınlarımızın talebi üzerine açılmıştı. Cankurtaran gibi hizmetleri Büyükşehir’den alıyorduk. Anladığım kadarıyla olumlu yapılan işleri ortadan kaldırma çabasındalar. Bunun başka izahı yok. Eğer bir sorun yaşandıysa bunun Jandarması var Emniyeti gücü var. Trafikte araç kaza yapınca ceza kesiliyor, trafik kapatılmıyor. O zaman kadınlar hamamını da kapatalım. Kelimelerin  kifayetsiz kaldığı bir durum. Küpün içinde ne var dışa o sızar.” yaşanan durumla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu, “Talihsiz bir açıklama”

   İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr Mehmet Hasanoğlu ‘da ” Talihsiz bir açıklama. Başkanımız gelen genel şikayetler üzerine bu kararı almış. İfade şekli üzücü olmuş. Sayın Karabatı’nın anlatmak istediğinin çarptırıldığını düşünüyorum” demekle yetindi.