Karacabey'de CHP yeni İlçe Başkanı Mustafa Utku oldu

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan CHP’nin Olağanüstü Genel Kurulu’na ilgi yoğundu. Kongreye; İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

   CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer’in divan başkanlığını üstlendiği kongrenin açılışında konuşan CHP İlçe Başkanı Ümit Vural, Karacabey’deki yerel seçimlerde CHP’nin başarısız olmadığını, aksine daha da güçlenerek, ilçe yönetiminde kilit parti rolünü üstlendiğini ileri sürdü. 15 Ocak’ta göreve atandıktan sonra yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını, yönetimiyle birlikte çok çalıştıklarını belirten Vural, “Benim hedefim partimizde kırgınlıkları, küskünlükleri bitirmekti. Ancak bazı arkadaşların egolarını kıramadık. Bizi başarısız ilan edenler yanılıyorlar. Benimle beraber çalışmayan, katkı sunmayan ve hatta başarısız olmamız için başka adayları destekleyenler bizi başarısızlıkla itham edemez. Yerel seçim sonuçları sonrası partimiz Karacabey'de kilit rol oynamaktadır. Özellikle CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması ile Karacabey'de daha da güçlendik yönetime ortak olduk. Karacabey Belediye Meclisi’nde de kilit partiyiz. Olağanüstü kongrede başkan adaylarına sesleniyorum. El ele tutuşun, seçimden sonra kaybetseniz de gönüllü olarak CHP için çalışın. Bunun sözünü verin. Bizler onurlu bir partinin mensuplarıyız. Unutmayın ki başarı da başarısızlık da tüm CHP'lilerindir.” dedi.

   CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, iki adaya da başarı dilerken, “Kongreler güçlenmek adına önemlidir. Bursa'da tarihi bir başarı elde ettik. Karacabey'i de yönetmeyi çok istedik ama olmadı. Ancak umutsuz değiliz. Bugünden itibaren yeniden başlayacağız. Halkımız AKP iktidarı ile her geçen gün eziliyor. Saray yönetimi ülkeyi kötü yönetiyor. İşçimiz, emeklimiz, çiftçimiz adeta bu ülkede zulüm görüyor. Tüm bunları görmeli ve bilmeliyiz. Bizler birlik beraberliğimizi sağlamalı ve iktidar olmalıyız, iktidar olmak zorundayız. Bundan önce yaşananları bir kenara bırakarak önümüze bakmalıyız. İnanıyorum ki iktidar olacağız ve birlikte kazanacağız.” ifadesini kullandı.

   Yeşiltaş, konuşmasının ardından iki başkan adayını da sahneye çağırarak ellerini kaldırdı ve birlik beraberlik fotoğrafı verdi.

   Kongre sonunda CHP ilçe başkanlığına aday olan Erhan Gül ve Mustafa Utku, seçim öncesi yaptıkları konuşmalarda, genç ve dinamik kadrolarına dikkat çekerek, çok çalışacaklarının, küskünlüklere son vereceklerinin ve Karacabey’de başarılı olacaklarının sözünü verdi.

   Konuşmaların ardından seçime geçildi. Karacabey İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde yapılan kongrede 197 delegeden 166’sı oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 91 oy alan Mustafa Utku, CHP’nin yeni İlçe Başkanı oldu. Diğer aday Erhan Gül’e ise delegelerden 71 oy çıktı.

   Kendisine oy veren vermeyen tüm delegelere teşekkür eden CHP’nin yeni İlçe Başkanı Mustafa Utku, birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Bugün burada kazanan CHP olmuştur. Şu andan itibaren tüm gücümüzle çok çalışarak hedefimiz olan başarıyı yakalayacağız. Üye sayımızı arttıracağız, parti içi eğitimlere önem vereceğiz. En önemlisi partimizdeki en önemli eksiklik olan ‘iletişim kurma’yı yeniden sağlayacağız. CHP Karacabey’de artık gücünü fazlasıyla ortaya koyacak ve önümüzdeki tüm seçimleri kazanacaktır. 5 yıl sonra da Karacabey’i CHP belediyeciliği ile tanıştırmak istiyoruz, bunu başaracağız.” ifadesini kullandı.

   Buna göre Mustafa Utku başkanlığında yenilenen CHP İlçe yönetiminde şu isimler yer aldı: Gül Alan Pullu, İsmail Kaan Bingöl, Gurbet Bosor, Enes Çetin, Menekşe Durna, Sabriye Elif Elveren, Yiğit Hoşbaş, Mehmet Karamanlar, Serpil Kurban, Murat Özbalcı, Fatih Salır, Gürkan Uçan, Oğuzhan Ünen, Faruk Berkay Yakar.