Mustafa Sarıgül mevsimlik işçi problemine el attı

   “Sinan Çiftçi kardeşime çok teşekkür ediyorum” diyen Sarıgül, Karacabey ovasında yaşanan mevsimlik işçi sıkıntısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

   CHP’li Vekil Sarıgül, Karacabey’de özellikle domates üretiminde Adana ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalıştığını belirterek, bu yıl söz konusu işçilerin bölgeye ulaşımı konusunda izin sorunu yaşandığını bildirdi. Sarıgül, problemin çözüme kavuşturulmaması halinde Karacabey’deki domates üretiminin yarı yarıya düşebileceğine de işaret etti.

   Sarıgül, şöyle devam etti: “Türkiye’nin salçalık domates üretiminin yüzde 50’sinin yapıldığı Karacabey ovasında mevsimlik işçi sıkıntısı yaşanıyor. Karacabey ovasında bir milyon tonun üzerinde domates üretiliyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından mevsimlik işçilere yol izni verilmediği için işçiler Karacabey ovasına domates ekmeye gelemiyor. Çiftçi perişan halde, ekim yapamıyor. Domates ekimi yapılmazsa salça üretimi yarı yarıya düşecek. Salçalık domatesteki ihracat kısıtlamasının da acilen kaldırılması gerekmektedir.”