Sütaş’tan öğrencilere burs desteği
Protokol kapsamında, BUÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu’nun ‘Süt ve Besi Hayvancılığı Programı’ ile ‘Süt ve Ürünleri Teknolojileri Programı’nı en yüksek puanla kazanan ve kayıt yaptıran ilk üç öğrenciye Sütaş tarafından mesleki eğitim bursu verilecek. Firma aynı zamanda ilgili programları en az 2,5 not ortalaması ile tamamlayan tüm öğrencilere kendi bünyesinde istihdam garantisi verecek. Nitelikli öğrencilerin süt ve süt ürünleri konusunda eğitim veren okulları tercih etmelerinin sağlanması ve öğrencilerin başarısını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen burs protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel tarafından imzalandı. Törene Sütaş’ın ve üniversitenin üst düzey yöneticileri de katılım sağladı.
İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK
Sütaş Karacabey Entegre Tesisleri’nde düzenlenen imza töreni öncesi kısa bir açıklama yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Sütaş’ın önce Bursa’nın sonra da Türkiye’nin yüz akı sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu vurguladı. Firma ile üniversite olarak çok ciddi işbirlikleri yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Sütaş ile Karacabey Meslek Yüksekokulumuz özelinde güzel bir işbirliği süreci yürütülüyor. Yeni dönemde inşallah Ziraat Fakültemiz ve Veteriner Fakültemizle de bu süreci daha da büyüteceğiz. Yıllar öncesinden başlayan süreç ve birliktelik inşallah 2050’lere ve hatta 2071’lere doğru uzayıp gidecek. Her yönetici bu işbirliğine bir tuğla koymaya devam ediyor. Bizler de birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de güzel projelerde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
“SEKTÖRÜMÜZÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE GELİŞMESİNDE NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÖNEMLİ”
Protokol imza töreninde konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Sütaş Grubu olarak sadece süte ve sütçülüğe odaklandıklarını, sütün iyiliğini ve bereketini yayma misyonu ile çalıştıklarını belirtirken, süt sektörünün gelişmesinde nitelikli insan gücünün önemine vurgu yaptı. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir araç olduğuna inandıklarını belirten Tezel, “Bursa Uludağ Üniversitesi ile 1998 yılında Türkiye’nin ilk örneklerinden biri olma özelliğini taşıyan eğitimde işbirliği protokolünü imzalayarak, sektörün ihtiyacı olan insan gücünün yetişmesine katkı sağladık. Sütaş’ın ve üniversitenin gelişimi, sektörün gelişimine de vesile olacaktır” dedi.
Karşılıklı imzaların atıldığı törenin ardından Sütaş yöneticileri, yürütülen çalışmalar hakkında üniversite heyetine bilgilendirme yaptı.