Anlaşmalı Boşanma Nedir? Süreçleri Nelerdir?
Anlaşmalı Boşanma Nedir? Süreçleri Nelerdir?
Anlaşmalı boşanma, tek celsede boşanma anlamına gelir. Çiftlerin evlilik birliğini resmi olarak sonlandırmak istemesi halinde karşılıklı karara vararak ayrılmak istemelerine anlaşmalı boşanma denir.
Anlaşmalı boşanma, tek celsede boşanma anlamına gelir. Çiftlerin evlilik birliğini resmi olarak sonlandırmak istemesi halinde karşılıklı karara vararak ayrılmak istemelerine anlaşmalı boşanma denir.
Anlaşmalı boşanma, tek celsede boşanma anlamına gelir. Çiftlerin evlilik birliğini resmi olarak sonlandırmak istemesi halinde karşılıklı karara vararak ayrılmak istemelerine anlaşmalı boşanma denir. Nişantaşı hukuk bürosu olarak anlaşmalı boşanmalarda tarafların her konuda fikir birliğine varmaları gerektiğini belirtmektedir. Nafaka, velayet, mal paylaşımı, tazminat ve benzeri konularda uzlaşan çiftler anlaşmalı şekilde boşanabilirler. Taraflar arasında her konuda uzlaşma sağlandığında, mahkemede sözlü beyan gerçekleştiğinde tek celsede dava sonuçlanır, boşanma resmi olarak gerçekleşir. Boşanma davalarında tarafların davaya katılımı zorunlu değildir ancak anlaşmalı davalarda tarafların sözlü beyanı ile daha kısa sürede karar verilebilmektedir.
Anlaşmalı Boşanma Süreci
Nişantaşı hukuk büroları anlaşmalı boşanma davalarında tarafların protokol düzenlemede uzmanlardan yardım almasını önermektedir. Anlaşmalı boşanma protokolü mali konulardan çocuklara kadar her konuda tarafların haklarını korumaya yönelik hazırlanır. Bu konuda eksik, yanlış bilgilendirme, taraflardan birinin bilinçli şekilde karşı tarafın aleyhine maddeler eklemesi söz konusu olabilir. Her iki tarafın da velayet, mali konularda eşit haklara sahip olması ve uzlaşmanın adaletli bilgi ışığında gerçekleşmesi için anlaşmalı boşanma protokolü mutlaka deneyimli boşanma avukatı tarafından hazırlanmalıdır.
Anlaşmalı boşanma sözleşmesi içeriğinde müşterek çocukla ilgili velayet bilgileri mutlaka detaylandırılmalıdır. Velayetin kimde olacağı, diğer ebeveynin görüşebileceği günler, tatiller, eğitim ve benzeri giderlerin nasıl, ne şekilde karşılanacağı gibi birçok detay sözleşmede belirtilmelidir. Velayetin her yönüyle sözleşmede belirtilmesi şarttır. Nişantaşı hukuk bürosu avukatlarımız velayete konu olan çocuk ya da çocukların ebeveyniyle geçireceği sürenin, tatil günlerinin açıkça yazılması gerektiğini belirtmektedir.
Anlaşmalı boşanma davasında avukat tutulduktan sonra sözleşme metni hazırlanır, her iki taraf bu metni imzalar ve Aile Mahkemesi’ne sunularak dava tarihi belirlenir. Davada her konuda anlaşan taraflar hakimin kararı ile tek celsede resmen ayrılır.
Anlaşmalı Boşanma Davasında Avukat Tutma
Nişantaşı hukuk büroları tarafların uzlaşarak boşanmaları halinde herhangi bir şekilde avukat tutma zorunluluklarının olmadığını belirtmektedir. Ancak yine uzman avukatlar, anlaşma metni ve boşanma dilekçesinin deneyimli avukatlar tarafından hazırlanmasını önermektedir. Zira mal paylaşımına dair yapılan anlaşma ile ilgili boşanma gerçekleştikten sonra bir şey yapılamamaktadır. Tarafların bu konuda hukuken kazandığı hakkı kaybetmemesi için anlaşmalı boşanma sözleşmesinin avukatlar eşliğinde hazırlaması gerekmektedir. Nişantaşı hukuk bürosu boşanma avukatlarımız mal paylaşımı ve aile konutu ile ilgili konularda her iki tarafın da hakkını gözeten anlaşma protokolünün hazırlanmasını sağlamaktadır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.