‘İnancın ve Birliğin Destanı’
‘İnancın ve Birliğin Destanı’
Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 14 Eylül Karacabey’in Kurtuluş Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kurtuluş ruhunu bugünün Karacabey’ine sahip çıkarak yaşatacaklarını belirtti.
Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 14 Eylül Karacabey’in Kurtuluş Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kurtuluş ruhunu bugünün Karacabey’ine sahip çıkarak yaşatacaklarını belirtti.
Utku, “Ecdadımızın canı pahasına vatan kıldığı bu topraklara hak ettiği değeri vermek boynumuzun borcudur” dedi.
Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 14 Eylül 1922’de yazılan bağımsızlık destanının 104. yıl dönümü vesilesiyle anlamlı bir kutlama ve kararlılık mesajı yayımladı. Mesajında kurtuluş gününün sadece bir takvim anması olmadığını vurgulayan Utku, geçmişten aldıkları ilhamla ilçenin geleceği için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.
14 Eylül’ün esaretin bittiği kutlu bir gün olduğunu belirten Mustafa Utku, ecdadın gösterdiği fedakarlığı şu sözlerle dile getirdi: “14 Eylül, Karacabey’imizin üzerindeki o kara bulutların dağıldığı, esaretin tamamen bittiği gün. 104 yıl önce ecdadımız bu topraklarda sadece bir işgali sona erdirmedi; yokluğa ve imkânsızlığa rağmen inancın, birliğin ve beraberliğin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Karacabey halkı, vatan toprağını namusu belleyip gövdesini siper etti, bir adım bile geri atmadı.”
“Kurtuluş Ruhu, Şehre ve İnsana Sahip Çıkarak Yaşatılır”
Karacabey’in bereketli topraklarına ve insanına sahip çıkma sözü veren İlçe Başkanı Utku, Yeni Parti olarak üstlendikleri sorumluluğa dikkat çekti: “Bizler için 14 Eylül, sadece geçmişte yaşanmış bir zaferi takvimde anma günü değildir. Bize bırakılan bu kutlu mirasa, bu bereketli ovaya, bu şehrin insanına sahip çıkma sözüdür. Bugün Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak, o günkü mücadele ruhunu tam merkezimize alarak yola devam ediyoruz. Karacabey’in sorunlarını biliyoruz, bu toprağın insanının ne hissettiğini çok iyi anlıyoruz. Kurtuluş ruhu, sadece geçmişe övgü dizmekle yaşatılmaz; o ruh, bu şehre ve insanına sahip çıkarak, daha adil ve daha güçlü bir geleceği inşa ederek yaşatılır.”
Çiftçinin, Esnafın ve Gençlerin Sesi Olma Sözü
Karacabey halkının her kesiminin hakkını savunacaklarını belirten Utku, “Alın terinin karşılığını almak isteyen çiftçimizin, kepengini umutla açan esnafımızın, geleceğe kaygıyla değil heyecanla bakmak isteyen gençlerimizin hakkını ve hukukunu korumak en büyük sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.
Şehit ve Gazilere Minnet
Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, mesajını şu anlamlı sözlerle tamamladı:“Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Karacabey’in kurtuluşunda gözünü kırpmadan canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Tüm Karacabeyli hemşehrilerimizin 14 Eylül Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


