Karacabeye’de Depozito Dönemi Başladı!

GÜNDEM (KH) - Haber Merkezi | 02.07.2026 - 12:21, Güncelleme: 02.07.2026 - 12:21 1379 kez okundu.
 

Karacabeye’de Depozito Dönemi Başladı!

Şimdilik Tek Noktada Hizmet Verirken, Her Şişe İçin 1 TL Kazanılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Depozito Yönetim Sistemi (DOA), 1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde uygulamaya alındı. Yeni sistem kapsamında vatandaşlar, üzerinde DOA logosu bulunan içecek ambalajlarını depozito iade makinelerine teslim ederek her ambalaj için 1 TL kazanabilecek. Karacabey’de ise uygulama şimdilik yalnızca tek noktada hizmet veriyor. Edinilen bilgilere göre ilçede depozito iade makinesi, Karacaahmet Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde, Karacabey Vergi Dairesi yanında bulunan BİM Market'te vatandaşların kullanımına sunuldu. Her Şişe İçin 1 TL Kazanılacak Sistem kapsamında vatandaşlar, DOA logolu plastik şişe ve diğer uygun ambalajları depozito iade makinesine bıraktıklarında, her ambalaj için 1 TL teşvik ödemesi almaya hak kazanacak. Kazanılan tutarlar DOA mobil uygulamasındaki dijital cüzdana aktarılırken, istenildiğinde banka hesabına transfer edilebilecek, ATM'den çekilebilecek veya alışverişlerde kullanılabilecek. İlçede Şimdilik Tek İade Noktası Türkiye genelinde uygulama yaygınlaşmaya başlarken, Karacabey’de sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların şimdilik yalnızca Karacaahmet Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde, Karacabey Vergi Dairesi yanında bulunan BİM Market'teki depozito iade makinesini kullanabilecekleri öğrenildi. İlerleyen süreçte ilçedeki farklı market ve işletmelerde de depozito iade noktalarının oluşturulması bekleniyor. Hem Çevreye Hem Ekonomiye Katkı Depozito Yönetim Sistemi ile içecek ambalajlarının doğaya atılmasının önüne geçilmesi, geri dönüşüm oranlarının artırılması ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanması hedefleniyor. Bakanlık verilerine göre sistem sayesinde her yıl yaklaşık 25 milyar ambalajın geri dönüşüme kazandırılması ve ekonomiye 30 milyar TL katkı sunulması amaçlanıyor. Karacabeyli vatandaşlar da bugünden itibaren ilçedeki tek iade noktasını kullanarak hem geri dönüşüme destek olabilecek hem de her teslim ettikleri DOA logolu ambalaj için 1 TL kazanabilecek.
Şimdilik Tek Noktada Hizmet Verirken, Her Şişe İçin 1 TL Kazanılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Depozito Yönetim Sistemi (DOA), 1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde uygulamaya alındı. Yeni sistem kapsamında vatandaşlar, üzerinde DOA logosu bulunan içecek ambalajlarını depozito iade makinelerine teslim ederek her ambalaj için 1 TL kazanabilecek.
Karacabey’de ise uygulama şimdilik yalnızca tek noktada hizmet veriyor. Edinilen bilgilere göre ilçede depozito iade makinesi, Karacaahmet Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde, Karacabey Vergi Dairesi yanında bulunan BİM Market'te vatandaşların kullanımına sunuldu.
Her Şişe İçin 1 TL Kazanılacak
Sistem kapsamında vatandaşlar, DOA logolu plastik şişe ve diğer uygun ambalajları depozito iade makinesine bıraktıklarında, her ambalaj için 1 TL teşvik ödemesi almaya hak kazanacak. Kazanılan tutarlar DOA mobil uygulamasındaki dijital cüzdana aktarılırken, istenildiğinde banka hesabına transfer edilebilecek, ATM'den çekilebilecek veya alışverişlerde kullanılabilecek.


İlçede Şimdilik Tek İade Noktası
Türkiye genelinde uygulama yaygınlaşmaya başlarken, Karacabey’de sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların şimdilik yalnızca Karacaahmet Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde, Karacabey Vergi Dairesi yanında bulunan BİM Market'teki depozito iade makinesini kullanabilecekleri öğrenildi.
İlerleyen süreçte ilçedeki farklı market ve işletmelerde de depozito iade noktalarının oluşturulması bekleniyor.
Hem Çevreye Hem Ekonomiye Katkı
Depozito Yönetim Sistemi ile içecek ambalajlarının doğaya atılmasının önüne geçilmesi, geri dönüşüm oranlarının artırılması ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanması hedefleniyor. Bakanlık verilerine göre sistem sayesinde her yıl yaklaşık 25 milyar ambalajın geri dönüşüme kazandırılması ve ekonomiye 30 milyar TL katkı sunulması amaçlanıyor.
Karacabeyli vatandaşlar da bugünden itibaren ilçedeki tek iade noktasını kullanarak hem geri dönüşüme destek olabilecek hem de her teslim ettikleri DOA logolu ambalaj için 1 TL kazanabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karacabeyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.